Lise öğrencileri aldıkları eğitimle okuldaki serada sebze yetiştiriyor

Konya Ovası Projesi (KOP) ile Öğrenciler Tarım Teknolojilerini Uygulamalı Olarak Öğreniyor

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi desteğiyle 2021 yılında 425 metrekare alanda kurulan serada, tarım teknolojileri alanında eğitim gören yaklaşık 30 öğrenci, marul, domates, salatalık ve biber gibi ürünleri yetiştirerek teorik bilgilerini pratiğe dönüştürüyor. Öğrenciler, öğretmenlerinin rehberliğinde üretim sürecine doğrudan katılıyor.

Eğitim Hem Teorik Hem de Uygulamalı Olarak Veriliyor

Okul Müdürü Ethem Pektaş, öğrencilerin, tarım bölümünde aldıkları eğitimi serada uyguladıklarını belirterek, “Öğrencilerimizle hem üretim yapıyoruz hem de ürünün toprakla buluşmasından hasadına kadar geçen süreci uygulamalı olarak öğretiyoruz” dedi. Ayrıca okul bahçesindeki fidanlıkta da eğitim faaliyetleri devam ediyor.

Ziraat Teknisyeni Olarak Sektöre Hazırlanıyorlar

Tarım teknolojileri öğretmeni Halit Alkan, öğrencilerin mezun olduktan sonra ziraat teknisyeni olarak sektöre adım attığını ifade ederek, bölgeye nitelikli iş gücü kazandırdıklarını söyledi.

Öğrenciler Uygulamalı Eğitimden Memnun

Öğrencilerden Muhammed Eren Karaca, serada öğrendikleri bilgileri pekiştirdiklerini belirterek, fideleri ekerek hasat yapacaklarını dile getirdi. Ahmet Avcı ise domates, salatalık ve biber ürettiklerini ve gelecekte ziraat mühendisi olmayı hedeflediğini söyledi.

Related Posts

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyonların kaybı sürüyor: Hazine’nin faiz ödemelerinde şok artış!

Hazine’nin faiz ödemeleri, nisan ayında önemli bir artış gösterdi. Ekonomistler, bu artışı Türkiye’nin mali yükümlülükleri ve döviz rezervlerindeki düşüşle ilişkilendiriyor. Bu gelişmeler, ekonomik istikrar üzerinde yeni bir baskı oluşturabilir.

Otellerde doluluk pandemi sonrasının en düşüğünde

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, mart ayında otellerin doluluk oranı yüzde 26,79’a gerileyerek pandemi sonrası en düşük seviyeyi gördü. Geceleme sayısı da geçen yıla göre düşerken, ziyaretçilerin kalış süresi kısaldı.

Hindistan’da Türkiye’yi şok edecek karar: Ermenistan havaya uçacak

Hindistan ve Pakistan arasında artan gerilimin ve yaşanan çatışmaların ışığında Hindistan’da Türkiye ve Azerbaycan’ın boykot edilmesi çağrıları yükseliyor. Aynı zamanda alternatif olarak Ermenistan ve Yunanistan markalarına destek verilmesi şeklinde …

Aşk, her eve lazım…

Aslında bütün dinlerin ortak kavramlarındandır: Aşk… Dört çeşidi olduğundan söz edilir; 1. İlahi aşk, 2 . Memleket aşkı , 3. Aile, dost, insana karşı aşk, 4. Karşı cinse duyulan aşk… İslamiyet’te vardır… Hele de tasavvufta… Hinduizm’de mebzul miktarda bulunur… Hele de Hindistan’da… Farklı inanç ve uygulamaların bir arada bulunduğu büyük bir dini çeşitliliğe sahiptir, dünyanın en büyük dinlerinden dördünün, yani Hinduizm , Budizm , Jainizm ve Sihizm ’in doğum yeridir Hindistan… Ayrıca hatırı sayılır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir