Borsadaki kayıp 40 günde 1,5 trilyon lira oldu

Borsa İstanbul, 40 Gündür Güçsüz Duruşunu Sürdürüyor

Borsa İstanbul, son 40 günde yaşadığı güçsüz duruşunu sürdürmeye devam ediyor. 19 Mart’tan önce faiz indirimleri ve yabancı girişleriyle yükselen Borsa İstanbul, yeni yıla güçlü bir başlangıç yapmış ve 10 bin puanın üzerine çıkmıştı. Ancak 19 Mart’tan itibaren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınıp tutuklanmasıyla birlikte düşüş trendi başladı.

Borsada Son Bir Ayda %5’lik Bir Kayıp Yaşandı

Son bir ay içerisinde Borsa İstanbul’da %5’e varan bir kayıp meydana geldi. BIST 100 endeksinde yer alan şirketlerin piyasa değeri, 18 Mart’ta 9,64 trilyon lira iken, 30 Nisan’da 8,3 trilyon liraya geriledi. Bu durum, piyasa değerinde 40 günde 1,35 trilyon liralık bir azalmaya işaret etmektedir.

Yabancı Yatırımcılar Satışlarını Sürdürüyor

Borsaya olan yabancı ilgisi de azalma gösterdi. Yabancı yatırımcıların toplam hisse satışı 1 milyar 565 milyon dolara ulaştı. Bu da yılbaşından bu yana hisse senetlerinde net 550 milyon dolarlık bir yabancı çıkışı yaşandığını gösteriyor.

En Büyük Kayıp Bankacılık Sektöründe

Borsada en büyük kayıplar yabancı yatırımcıların yoğun olarak bulunduğu bankacılık sektöründe yaşandı. Bankacılık endeksindeki kayıp oranı son dört ayda %21,32 olarak gerçekleşti. Bankacılığı %16,38’lik düşüşle sigortacılık, %14,72’lik düşüşle spor, %14,09’lik düşüşle ticaret ve %10,13’lük düşüşle kimya sektörü izledi. Diğer önemli sektörlere bakıldığında ise gıda sektörü %7,3, sanayi %6,4 ve holdingler %5,67 oranında geriledi.

Related Posts

Kredi kartı borçları takipte: Yüzde 1056 artışla rekor kırdı!

2020’den bu yana bireysel kredi kullanımında önemli bir dönüşüm yaşandı. BDDK verilerine göre, konut kredileri ciddi oranda gerilerken, kredi kartları bireysel kredilerin neredeyse yarısını oluşturur hale geldi. Takipteki kredilerde ise en büyük artış ihtiyaç kredileri ve kartlarda görüldü.

TESK’ten Kurban Bayramı açıklaması: ‘Ben kasabım’ diyenler…

TESK Genel Başkanı Palandöken, Kurban Bayramı öncesinde özellikle büyükşehirlerde artan nüfus göz önünde bulundurularak modern ve hijyenik kurban kesim alanlarının yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

Yeni Zigana Tüneli’nden 2 yılda 3 milyon 490 bin araç geçti

Trabzon’u Gümüşhane üzerinden Bayburt ve Erzurum’a bağlayan Yeni Zigana Tüneli’ni 2 yılda 3 milyon 490 bin araç kullandı.

Çiftçi fiyat sormaya bile korkuyor: Hibe de yetmiyor, satış da yok!

Osmaniye’de tarımsal alet satışı yapan esnaf Mehmet Demir, çiftçinin alım gücünün dibe vurduğunu söyledi. “Fiyat artışları, gelir kaybı ve düşük kazançlar hem çiftçiyi hem bizi bitirdi” diyen Demir, Tarım Bakanlığı’nın teşviklerinin bile karşılık bulmadığını belirtti.

Türkiye, fındık ihracatından 1,9 milyar doları aşkın gelir sağladı

Türkiye, fındık ihracat sezonunun 8 aylık döneminde 1,9 milyar doları aşkın gelir elde etti.

KKTC’de TEKNOFEST heyecanı devam ediyor

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) başkenti Lefkoşa’daki eski Ercan Havalimanı’nda üçüncü gün etkinlikleri ile devam edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir