Bülent Eczacıbaşı Murat Ülker’e konuştu: Açık açık uyardı

Eczacıbaşı ve Yıldız Holding Yöneticileri Ekonomi ve Yatırım Hakkında Konuştular

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker ile bir röportaj gerçekleştirdi. Eczacıbaşı burada ekonominin gidişatına dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

İşte Eczacıbaşı’nın sözleri:

Yeni teknolojilerin dijital alanda küresel pazarlara yayılmasının sınırı yok. Girişimcilerimizin diğer ülkelerle eşit koşullarda rekabet edeceğine inanıyorum. Türkiye’den daha çok global markanın çıkmasını bekliyorum.

“Nakit Akışını Kontrol Altına Almak Krizlerde En Önemli Öncelik”

Savaşlar, salgın hastalıklar gibi olaylar ekonomide krizlere sebep olabiliyor. Krizlerle mücadelede genellikle yapılması gereken en önemli şey nakit akışını kontrol altına almak oluyor. Maliyetleri düşürmek ve işletme sermayesini etkili bir şekilde yönetmek gerekiyor.

“Enflasyonun 2025 Yılını %25-30 Aralığında Kapatmasını Bekliyoruz”

2025 yılında enflasyonla mücadele ekonomi politikalarının başında gelecek. Görece sıkı politikalarla, enflasyonun 2025 yılında %25-30 aralığında olmasını bekliyoruz. Dezenflasyon sürecinin devam edeceğine inanıyoruz. Döviz kurlarındaki artışların kontrol altında olacağını tahmin ediyoruz. Yerel ekonomik aktivitenin artmasıyla, 2025 yılında ekonomik büyümenin %3-3,5 arasında gerçekleşmesini bekliyoruz.

“Hukuk Devletinin Sağlamılığı Öncelikli Konumda”

Enflasyonla mücadele öncelikli olduğu kadar ekonomik istikrar da önemlidir. Yatırımcılar öngörülebilir bir ortam ve tutarlı kamu politikaları beklerler. Hukuk devletinin sağlam olması büyük önem taşır. Doğru ekonomik politikalar izlendiği takdirde yapısal reformlarla başarıya ulaşabiliriz.

“Büyük Dönüşümler Fırsatlar ve Riskler İçeriyor”

Dünya ekonomisindeki büyük dönüşümler, sanayi odaklı şirketler için fırsatlar ve riskler sunuyor. Teknolojik yenilikler, küreselleşme, yeşil dönüşüm, dijitalleşme ve jeopolitik değişimler bu dönüşümleri tetikliyor. Bu dönüşümler üretim süreçlerini daha verimli hale getirirken, fiyat rekabetini zorlaştırabilir. Büyük dönüşümler fırsatları beraberinde getirirken, riskleri de göz ardı etmemek önemlidir.

Related Posts

TÜSİAD Başkanı Ömer Aras’tan enflasyon çıkışı: ‘En önemli ekonomik sorunumuz’

TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ömer Aras, Türkiye’nin enflasyon sorununa dikkat çekti. Ekonomik büyüme ve sürdürülebilirlik için enflasyonla mücadele vurgusu yaptı. Aras, adil vergilendirmenin önemine de işaret etti.

Altının kilogram fiyatı gün sonunda düştü

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda (KMKTP) standart altının kilogram fiyatı, günün sonunda 4 milyon 218 bin liraya geriledi. Altın piyasasında en düşük 4 milyon 218 bin lira, en yüksek 4 milyon 233 bin lirayı gören …

Babalar Günü için özel kampanya

Hepsiburada, her zevke ve ihtiyaca hitap eden çeşitli hediye alternatiflerini bir araya getirdiği Babalar Günü’ne özel kampanyasını başlattı.

Duyanlar kulaklarına inanamadı: Türkiye’de 450 milyar dolar yastık altında uyuyor!

Türkiye’nin yastık altındaki 4 bin 500 tonluk altın birikimi bulunuyor. Uzmanlar, 450 milyar dolarlık bu dev birikimin sisteme entegre edilmesiyle hem bireylerin hem de ülkenin kazanacağını belirtiyor. ULUSAL EKONOMİK GÜVENLİK Demaş A.Ş. Yönetim …

‘İş’in şekli değişti!

Kendi işini kurmak ya da ek gelir ihtiyacı olanlar Instagram dolandırıcılarının hedefinde. Özellikle ünlü ticaret platformlarında hızlı ve kolay para kazanmayı vaat eden eğitmen ve eğitimlere yönelik sahte paylaşımlar yapan hesaplar, alınan paralarla ortadan kayboluyor…

Çevreci teknolojilerle yeşil hamle

Çevreci ve sürdürülebilir ilkelerle geliştirilen teknolojileri hayata geçiren Türk Telekom, Güneş Enerjisi Santralleri (GES) ve Elektrikli Araç Şarj Ağının yanı sıra akıllı şehircilik uygulamaları, akıllı ürün ve hizmetlerle yerel yönetimlerin dijitalleşmesine katkı sağladığını duyurdu.