Remzi Durmuş: Avrupa Birliği karbon salınımına göre ek vergi alacak

Yeşil Dönüşüm Sürecinde Türkiye’nin Durumu: Öğretim Görevlisi Remzi Durmuş’un Gözünden

Abdurrahman Yazıcı’nın Haberler.com’daki programına konuk olan Öğretim Görevlisi Remzi Durmuş, küresel ölçekte hızla gelişen yeşil dönüşüm sürecine ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Avrupa Birliği’nin karbon salınımına dayalı ek vergi uygulamalarının Türkiye için zorunlu uyum gerekliliğine dikkat çekti.

“Avrupa Birliği, Karbon Salınımına Göre Ek Vergi Alacak”

Yeşil dönüşümün ticarette yeni kapılar açtığını vurgulayan Remzi Durmuş, “Avrupa Birliği, karbon salınım miktarına bağlı olarak gümrüklerde ek vergiler uygulayacak” şeklinde konuştu. Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne yönelik ihracatında önemli bir paya sahip olduğunu belirten Durmuş, bu durumun Türkiye ekonomisini nasıl etkileyeceğine değindi.

“Yeşil Dönüşüm Ticareti de Etkiliyor”

Durmuş, sürdürülebilirliğin artık sadece çevresel bir konu olmadığını, aynı zamanda ekonomik bir gereklilik haline geldiğini ifade etti. “Yeşil dönüşümle birlikte ticaret de dönüşüyor” diyen Durmuş, “Dünya genelinde trilyon dolarlık yeşil dönüşüm pazarı bulunuyor” diyerek ticari boyuta dikkat çekti. Avrupa Birliği’nin, kaynakların daha verimli kullanılmasına yönelik küresel standartlar belirlediğine işaret etti.

“Türkiye, İklim Yasasıyla Avrupa Birliği’ne Uyum Sağlıyor”

Türkiye’nin yeşil dönüşüm sürecinde attığı adımları değerlendiren Durmuş, “İklim yasası, Türkiye’de iklimle ilgili çalışmaları hukuki bir çerçevede bir araya getiriyor” dedi. Avrupa Birliği’nin sürdürülebilirlik standartlarına uyumun önemine vurgu yapan Durmuş, “2026 yılından itibaren sürdürülebilirlik kurallarına uymayan şirketler, Avrupa Birliği’ne ihracatta ek karbon vergileriyle karşılaşacak” uyarısında bulundu.

Related Posts

Dünya Bankası, Türkiye ekonomisinin 2025 yılı için büyüme tahminini yüzde 3,1’e yükseltti

Dünya Bankası, Türkiye’nin bu yıla ilişkin ekonomik büyüme tahminini yüzde 2,6’dan yüzde 3,1’e yükseltti.

Tüketicinin ekonomiye güveni nisan ayında sert düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, Mart ayında 85,9 iken Nisan ayında yüzde 2,3 oranında azalarak 83,9 oldu.

Tapu sahiplerine vergi uyarısı

Emlak vergisi ödemeleri için son gün yaklaşırken vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarı geldi. Türkiye genelinde milyonlarca taşınmaz sahibini ilgilendiren emlak vergisi 1. taksit ödemeleri için son tarih 31 Mayıs 2025. Bu tarihe kadar ödemelerini yapmayan vatandaşlar, gecikme faizi ile karşı karşıya kalabilirler.

Avrupa piyasaları paskalya tatili sonrası bugün açılacak

Küresel piyasalar, ABD Başkanı Trump’ın Fed Başkanı Powell’a yönelik eleştirilerinin dozunu artırması ve belirsizliklerin etkisiyle karışık bir seyir izliyor.

Euro dünkü rekor seviyesine çok yakın seyrediyor

Küresel piyasalardaki güvensizlik ortamı altını zirveye taşırken görece dolar karşısında daha iyi durumda olan euro güçlenmeye devam ediyor. Dün 15:00 itibariyle euro serbest piyasada 44.15’ten satılırken bu sabah itibariyle avro 44,1440 liradan güne başladı.

YD-ÜFE Mart’ta Yüzde 19,34 Arttı

YD-ÜFE, Mart ayında yıllık yüzde 19,34, aylık ise yüzde 4,06 arttı. İmalat ürünlerinde artış sürdü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir