Tapuya % 200 zam

İstanbul’da Deprem Sonrasında Tapu Ücretlerine Yüzde 200’e Varan Zam!

Son dönemde yaşanan depremlerle birlikte vatandaşları vergilerle zor durumda bırakan iktidar, İstanbul’u sarsan depremin ardından tapu işlemlerinde döner sermaye bedeline yüzde 50 ila yüzde 200 arasında zam yaptı. Ev, arsa, tarla gibi gayrimenkullerin tapu işlemlerinde ödenen döner sermaye bedeli, 1 Mayıs itibarıyla 3 bin 549 liradan 5 bin 324 liraya yükseltildi. Bu ikinci zamlarla birlikte yıllık zam oranı yüzde 116 oldu.

Yabancılara Yüzde 332 Zam!

Cumhurbaşkanlığı kararıyla tapu döner sermaye gösterge ücreti, yılbaşında yüzde 44 artırılarak 822 liradan 1.183 liraya çıkarılmıştı. Ancak 1 Mayıs itibarıyla bu rakam 1.774 liraya yükseltildi. Daireleri ve evleri tapularken bu döner sermaye bedelini ödemek zorunda olan vatandaşlar, artık daha fazla miktarda ödeme yapmak durumunda kalacaklar.

10’da 1’i Kentsel Dönüşüme Ayrılacak

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde tapu harcı alınmasının yanı sıra satın alınan taşınmaz üzerinden yüzde 4 oranında döner sermaye bedeli ödeniyor. Ancak bu döner sermaye bedelinin sadece yüzde 10’u kentsel dönüşüme aktarılıyor, geri kalanı bütçeye ve diğer harcamalara gidiyor. Yani toplanan vergilerin sadece çok küçük bir kısmı deprem amaçlı kullanılacak. Bu durum, deprem sonrası vatandaşların yaşadığı ek mali yükü daha da artırıyor.

Related Posts

Kredi kartı borçları takipte: Yüzde 1056 artışla rekor kırdı!

2020’den bu yana bireysel kredi kullanımında önemli bir dönüşüm yaşandı. BDDK verilerine göre, konut kredileri ciddi oranda gerilerken, kredi kartları bireysel kredilerin neredeyse yarısını oluşturur hale geldi. Takipteki kredilerde ise en büyük artış ihtiyaç kredileri ve kartlarda görüldü.

TESK’ten Kurban Bayramı açıklaması: ‘Ben kasabım’ diyenler…

TESK Genel Başkanı Palandöken, Kurban Bayramı öncesinde özellikle büyükşehirlerde artan nüfus göz önünde bulundurularak modern ve hijyenik kurban kesim alanlarının yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

Yeni Zigana Tüneli’nden 2 yılda 3 milyon 490 bin araç geçti

Trabzon’u Gümüşhane üzerinden Bayburt ve Erzurum’a bağlayan Yeni Zigana Tüneli’ni 2 yılda 3 milyon 490 bin araç kullandı.

Çiftçi fiyat sormaya bile korkuyor: Hibe de yetmiyor, satış da yok!

Osmaniye’de tarımsal alet satışı yapan esnaf Mehmet Demir, çiftçinin alım gücünün dibe vurduğunu söyledi. “Fiyat artışları, gelir kaybı ve düşük kazançlar hem çiftçiyi hem bizi bitirdi” diyen Demir, Tarım Bakanlığı’nın teşviklerinin bile karşılık bulmadığını belirtti.

Türkiye, fındık ihracatından 1,9 milyar doları aşkın gelir sağladı

Türkiye, fındık ihracat sezonunun 8 aylık döneminde 1,9 milyar doları aşkın gelir elde etti.

KKTC’de TEKNOFEST heyecanı devam ediyor

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) başkenti Lefkoşa’daki eski Ercan Havalimanı’nda üçüncü gün etkinlikleri ile devam edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir